Övningskörnings tips till privata handledare del 2

Innan du påbörjar den andra delen rekommenderas att läsa den första delen om tips till privata handledare.

Ta plats i baksätet på en körlektion

Körskolorna är kända för att de har bra förståelse för eleverna, har bra förarkunskaper och har ett gott säkerhetstänk. För dig som privat handledare är det därför inte en dum idé att ta en plats i baksätet under en övningskörnings lektion. Detta innebär ofta ingen extra kostnad.

Gör säkerhetskontroll

Inte bara är en säkerhetskontroll bra för att eleven ska få kunskap om bilen och kunna starta upp den ifall någonting händer, men även är det krav att kunna utföra en säkerhetskontroll under uppkörning. Därmed bör man ungefär en gång i månaden gå igenom en säkerhetskontroll av bilen. Läs denna artikel för mer information om hur man gör en säkerhetskontroll.

Eliminera felinlärning

”Man kan inte lära en gammal hund att sitta” är det kända citatet att det är svårt att lära om sig någonting man redan behärskar. Detta kan vara ett hemskt problem för elever som har lärt sig köra bil på fel sätt och därmed inte klarar uppkörningen. Börja därför i rätt ände och ta det långsamt fram i början. Låt eleven praktisera varje körmoment separat innan den börjar köra på riktigt.